Om Entelligens AS

Entelligens AS ble etablert i 2010. Selskapet har posisjonert seg som en av de ledende aktørene innenfor energieffektivisering av boligmassen i Norge.

Entelligens har utviklet Energiportalen - Norges ledende analyseverktøy for effektive energiberegninger av boliger. Portalen er basert på omfattende forskning og utvikling og kan tilpasses alle aktørers unike behov for utforming og innhold. 

Vi har levert studiene «SID 11/33 Potensial- og barrierestudien – boliger» og «Utredning om markedsmessige utfordringer ved ambisiøs energi-rehabilitering av boliger» til Enova. Studiene har gitt selskapet en betydelig kunnskap om energistatusen i den norske boligmassen. 

Selskapet var initiativtager til innetemperaturprosjektet «Ta hjemmetempen» - som var hovedkampanjen under Forskningsdagene. Over 3.000 skoleelever registrerte innetemperaturen i sin egen bolig.  

I 2011 kjøpte vi nettportalen www.byggebolig.no , Norges ledende diskusjonsforum for boligeiere, med 100.000 unike besøkende per uke og over 55.000 innlegg om energi og varme. Portalen ble i juni 2014 fisjonert ut av Entelligens AS og er etablert som et eget aksjeselskap.

Entelligens har en bred faglig, pedagogisk og erfaringsmessig bakgrunn på områdene miljøfysikk, fornybar energi, inneklima, byggfag, elektro, markedsføring, statistikk, IT og økonomi. 

Vi innehar sentral godkjenning tiltaksklasse 1, lokale godkjenninger tiltaksklasse 2 og er sertifisert BREEAM-NOR Akkreditert Profesjonell og BREEAM In-Use.

Vi leverer energi- og klimakonsepter til kommuner, byggvarekjeder, tiltaksprodusenter, banker og strømselskap. 

Selskapet er delvis eid av Prognosesenteret AS.